www.exitfest.org

Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupit će na EXIT-u

Billain je još jednom uspio zvukom, ali i oblikom, kao autor skulptura prezentiranih na omotima singlova, dočarati fuziju cyberpunka i neurofunka
Lifestyle / Flash | 29. 04. 2022. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji X-bass program EXIT festivala sačinjen je od 25 utjecajnih imena svjetske, regionalne i lokalne drum’n’bass scene, koji će protresti zidine Petrovaradinske tvrđave od 7. do 10. srpnja!

Jedno od velikih imena je i Billain, internacionalno priznati producent i DJ iz Sarajeva.

Adis Kutkut aka Billain u muzičke vode ušao je još 1998, kada počinje da pušta i producira techno. "Obišao" je i hip-hop bitmaking, da bi se ubrzo potom afirmirao kao drum’n’bass producent. Dio je kolektiva Kontra, koji je postavio temelje DnB scene u Bosni i Hercegovini, a iza sebe ima i prostor u eteru BBC Radija 1, kao i EP izdanje „Colossus” na svjetski poznatoj platformi UKF.

Tri godine nakon vizionarskog debitantskog izdanja "Nomad’s Revenge" objavljuje i drugi studijski album "Lands Unbreached". Billain je još jednom uspio zvukom, ali i oblikom, kao autor skulptura prezentiranih na omotima singlova, dočarati fuziju cyberpunka i neurofunka. Kroz petnaest kompozicija albuma Billain još jednom dokazuje premoć svog drum’n’bass izraza kojeg vješto kombinira s mirnijim, ambijentalnim zvukom.

Iz Bosne i Hercegovine stiže i Haringa Selectah, koji se DnB-om i organiziranjem žurki bavi od 2001. godine, unutar 05dobrocrew ekipe, a selekcija mu, prema njegovim rječima, ide "od funk-a do preko humora".

EXIT festival će biti održan od 7. do 10. srpnja 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Kopirati
Drag cursor here to close