O čemu se radi?

Bez da trepneš

Novi hit izazov na društvenim mrežama osvaja poznate
Lifestyle / Flash | 11. 12. 2021. u 21:00 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana na području naše zemlje, ali i naših susjeda, osvanuo je veliki broj bilborda s poznatim ličnostima, čini nam se iz cijelog regiona. I ne, nije u pitanju najava za neko novogodišnje gostovanje jer su to lica uglavnom mladih voditelja i glumaca. Nije nam bilo lako da ih odmah prepoznamo jer su njihove oči u krupnom planu ispod kojih stoji samo jedan zanimljiv natpis – bez da trepneš. I vidimo samo taj potpis i ništa više što je dodatno izazvalo pažnju i potaklo znatiželju promatrača.

Šta nam to ove mlade zvijezde poručuju i koga najavljuju? Pozvali smo odmah prvo lice sa bilborda koje smo prepoznali, a I kako ne bismo, kada je u pitanju jedno od najomiljenijih TV lica s ovih prostora, lijepa voditeljica Dejana Rosuljaš. Dejana ipak nije mogla da nam previše otkriva o čemu se radi zbog povjerljivosti ugovora koji je potpisala. S uzbuđenjem nam je samo poručila da se raduje novom početku, I da jedva čeka da predstavi interesantni projekt u kom će gledaoci uživati. Karizmatična voditeljica dodala je da budemo još malo strpljivi jer će klupko ovih marketinških poruka uskoro početi da se odmotava te će nam biti potpuno jasno o čemu se zapravo radi.

Da enigma bude još veća, i na Instagram mreži je pokrenut izazov pod istim heštegom – bez da trepneš. Ni popularna dama sa Instagrama Jelena Đokić, na ovoj socijalnoj platformi poznata po svom nalogu “Đokićeve ženke” nije odoljela ovom trendu. Iako među njenim objavama svakodnevno plasira duhovite video klipove svoje porodice I prijatelja, ovoga puta je ovom sve aktualnijem izazovu odgovorila na malo drugačiji način. Uz taktove zastrašujuće muzike poput neke numere iz horor filma, Jelena, njen suprug I njihovo dvoje prijatelja pokušali su da što duže izdrže bez treptanja. A tko je odnio pobjedu, saznat ćemo narednih dana kada na Jeleninom Instagram profilu bude objavljen drugi dio ovog zanimljivog natjecanja.

Foto: PR / Bez da trepneš

I “instagrameri” iz Srbije također nisu odoljeli ovom izazovu. Čuvena baka Dragica i njen unuk Marko, koji nas gotovo svakodnevno nasmijavaju na društvenim mrežama, na sebi svojstven način mjerili su vrijeme tko će duže zadržati pogled bez treptanja. I poznata porodica Ćalović koja na Instagramu nalogu “Tatin dnevnik” ima više od sto hiljada pratilaca, uključila je u svoj svakodnevni digitalni zapis života svoje četveročlane obitelji ovaj izazov.

Pošto nitko ne želi da otkriva o čemu se to zapravo radi i što se krije iza ovog slogana, preostaje da sačekamo novi talas poruka u kojima će biti više informacija o tome što nam ova lijepa lica sa bilborda najavljuju i koja je veza s novim hit izazovom – bez da trepneš na društvenim mrežama koji je osvojio veliki broj poznatih ličnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close