Kad se ruke slože ...

Akcija čišćenja: Naselje Bijeli Brijeg ljeto dočekuje uređeno

Fond za zaštitu okoliša angažirao je za ovu hvale vrijednu akciju sve potrebne strojeve i alat, a građanima i sudionicima akcije dijeljene su vreće, rukavice, škare, grablje i lopate.
Lifestyle / Flash | 23. 06. 2018. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu obilježavanja Svjetskoga dana zaštite okoliša, u suradnji s mjesnom zajednicom Bijeli Brijeg II., udrugom 'Naš kvart', uredom predsjednika Vlade Hercegovačko – neretvanske županije, Gradskom upravom grada Mostara i Oružanim snagama BiH, Fond za zaštitu okoliša HNŽ ove subote organizirao je ponovljenu radnu akciju čišćenja i uređenja okoliša u mostarskom naselju Bijeli Brijeg.

Pripadnici Oružanih snaga, građani s područja Bijelog Brijega, volonteri Mladeži HDZ BiH i HNS-a, članovi udruge 'Naš kvart' od ranih jutarnjih sati vrijedno su čistili prostore oko svojih zgrada i domova, velikog parkinga i zelenih površina iznad stadiona HŠK Zrinjski, podrumskih prostorija, područja oko mjesne zajednice Bijeli brijeg II, Meteorološke postaje na Bijelom Brijegu.

Akcija je protekla uz stručnu pomoć Bojana Spasojevića iz Gradske uprave Mostara koji je tom prigodom pregledao stanje u kojem se nalaze stabla u tom naselju, te određivao koji su za sječu, a kojima treba potkresati grane.

Fond za zaštitu okoliša angažirao je za ovu hvale vrijednu akciju sve potrebne strojeve i alat, a građanima i sudionicima akcije dijeljene su vreće, rukavice, škare, grablje i lopate. Kamioni su tijekom akcije obilazili po kvartu i odvozili prikupljeno smeće.

U akciji su sudjelovali u ime organizatora v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša HNŽ Niko Marušić, Ita Pandža iz udruge 'Naš kvart', a akativno se uključio i agilni predsjednik GO HDZ BiH Mostar Damir Džeba zajedno s članovima Mladeži HDZ BiH Mostar i HNS.

Umirovljenicima, kojih ima veliki broj u ovom mostarskom naselju pridružili su se i članovi mladih obitelji zajedno s najmlađima tom prigodom pokazavši kako je čist okoliš pravo i obveza svih nas zajedno.

Kopirati
Drag cursor here to close