Kako njegovati ruke u hladnim mjesecima?

4 trika sa kojim će koža na rukama biti super mekana!

Četiri jednostavna koraka za nježnu kožu
Lifestyle / Flash | 23. 01. 2023. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako već imate osmišljenu beauty rutinu za lice u hladnijim danima, podjednako važno je da ne zaboravite i na druga područja tijela na koja zimske hladne temperature mogu utjecati, poput ruku i noktiju.

Da biste bili sigurni da pružate jednom od najvažnijih područja odgovarajuću njegu i izbjegnete gubitak hidratacije i eventualne posljedice poput ispucale kože ove zime, četiri jednostavna koraka preporučujemo da slijedite, piše Bonjour.ba.

KORAK 1: PROVJERITE SASTOJKE PROIZVODA KOJE KORISTITE

Provjerite na etiketama proizvoda za ruke i nokte sastojke poput parabena, alkohola ili mirisa, koji mogu nadražiti ili isušiti, posebno kada je vaša koža već ugrožena. Držite se nježnih sastojaka koji će vam pomoći vratiti i ojačati vašu barijeru protiv isušivanja poput masnih kiselina i keramida. Za nokte, preskočite sredstva za uklanjanje laka koji sadrže jak aceton.

KORAK 2: HIDRATACIJA

Svakodnevno i prije svakog izlaska nanesite kremu za ruke koja po mogućnosti sadrži shea maslac, niacinamid i glicerin koji pomažu u hidrataciji i omekšavaju suhu i oštećenu kožu. Što se tiče vaših noktiju, mnogi losioni za ruke mogu se također proširiti na to područje, radeći dva zadatka odjednom. Također, kao drugi korak možete koristiti i hranjivo ulje za zanoktice.

KORAK 3: IZBJEGAVAJTE VRUĆU VODU

Pranje ruku vrućom vodom može djelovati loše na hidrataciju ruku i izazvati suhoću kože. Pokušajte ruke prati blago, toplom vodom koja je efikasna protiv bakterija i klica, ali neće lišiti vašu kožu esencijalnih ulja i hidratacije.

KORAK 4: RUKAVICE

Nošenje rukavica kada dođe zima može u velikoj mjeri spriječiti isušivanje ruku uslijed izloženosti uvjetima okoline. Također, u njezi ruku možete ići i korak dalje tako što ćete uvijek sa gumenim rukavicama prati posuđe.

Kopirati
Drag cursor here to close