Nomofobija

27-godišnjakinja: Dobijem napadaj panike ako mi mobitel ostane bez signala!

Lifestyle / Flash | 17. 07. 2016. u 10:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sara Jayne Widdowson (27) kaže da dobije napadaj panike ako joj mobitel ostane bez signala ili baterije. Otkucaji srca joj se ubrzaju, a ruke počnu znojiti i drhtati. Zbog toga ova mlada majka nikad ne izlazi iz kuće ako joj baterija nije najmanje na 60 posto.

Widdowson pati od nomofobije - straha od gubitka signala, pražnjenja baterije ili zaboravljanja mobitela. Kako se razvija tehnologija, tako i broj nomofobičara u svijetu stalno raste.

Sara vjeruje da je okidač za njezinu fobiju bilo traumatično iskustvo iz djetinjstva, piše Mirror, a prenosi 24sata.

"Jednog dana vraćala sam se kući iz škole. Primijetila sam kako me prati muškarac u kombiju. Policija ga nikad nije pronašla, al ja se nisam nikad oporavila od tog događaja", kaže Sara objašnjavajući kako je to bilo u vrijeme kada mobiteli nisu bili u uporabi.

- Da sam tada imala mobitel mogla sam pozvati nekog u pomoć - dodaje.

Sara je bila žrtva vršnjačkog zlostavljanja u školi.

- Zadirkivali su me zbog debljine i jer sam bila siromašna. Jednom su mu rastrgali školsku uniformu. Drugom prilikom su mi utrljali jaja i brašno u kosu. Mislim da bi mi bilo lakše da sam imala mobitel. Onda bi nazvala majku i sve joj rekla - izjavila je.

Kao tinejžderka je dobila prvi mobitel i kaže da joj je otad laknulo. Može stupiti u kontakt s obitelji kad god poželi i ne osjeća se usamljeno.

No s vremenom je njezina ovisnost o mobitelu postajala sve veća.

- Otkad sam rodila sina Coreyja stalno zamišljam najgore scenarije i mislim kako će mu se nešto loše dogoditi, a da mu u tom trenutku nitko neće moći pomoći - objašnjava.

Sara punjač za mobitel uvijek ima sa sobom u automobilu, a nekoliko ih je ostavila i u domovima svojim prijatelja. Kod kuće, za svaki slučaj, čuva i staru Nokiju jer ima izdržljiviju bateriju od iPhonea. Najveći problem joj predstavlja loš signal.

- Otkad smo se preselili u novu kuću zabrinuta sam zbog lošeg signala. Ako znam da će me netko znati, moram biti sigurna da sam na lokaciji na kojoj je signal jak - kazala je Sara.

Mum so scared of being without her mobile phone she refuses to leave home

Kopirati
Drag cursor here to close