Broj jedan na društvenim mrežama

2017. – najuspješnija godina Jägermeistera u BiH

Luksemburg prva država u svijetu po prodaji Jägermeistera po glavi stanovnika!
Lifestyle / Flash | 23. 02. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jägermeister je broj jedan brend na društvenim mrežama!

Prodajni podaci kompanije Mast-Jägermeister pokazali su da su SAD, Njemačka i Velika Britanija top tri države po prodaji Jägermeistera u svijetu. Kada se priča o konzumaciji po glavi stanovnika, a često je to vrlo jasniji pokazatelj, regija u kojoj se nalazimo odlično stoji. Tako se Slovenija nalazi na visokom, drugom mjestu, susjedna Hrvatska na sedmom mjestu, dok je Bosna i Hercegovina na 15. mjestu u svijetu u ispijanju Jägermeistera po glavi stanovnika godišnje.

Jägermeister se danas izvozi u preko 120 zemalja u svijetu, sa preko 91 milijuna prodanih boca i zauzima 8. mjesto u prvih 10 premium žestokih pića. Kompanija Mast postala je vlasnik dotadašnjih distribucijskih kompanija u Velikoj Britaniji i SAD-u, te tako osigurala vlasništvo i kontrolu nad tri najveća tržišta za svoj brand. Godina pred nama posebna je za Jägermeister brand u našoj zemlji, jer će obilježiti dvadeset godina prisutnosti na ovom tržištu.

Već dugi niz godina, Jägermeister je najprodavanije inozemno premium žestoko piće u BiH i osmo najprodavanije u svijetu. Namijenjen je svim istančanim nepcima i rado je viđen gost u mnogim barovima, klubovima i restoranima.

Broj jedan na društvenim mrežama

Jägermeister je globalno brend koji pored velike prodaje bilježi uspjehe i na društvenim mrežama sa uvijek neobičnim vidovima promocije. Sa preko 5,5 milijuna fanova na Facebook stranici, i 220k followera na Instagramu, Jägermeister je briljirao na društvenim mrežama u povezivanju sa milenijelsima koji su zapravo njegova targetna skupina. Prošlogodišnje istraživanje stranice Thespirtitsbusiness.com, pokazalo je da je upravo Jägermeister broj jedan brand u nastupu na društvenim mrežama, među premium alkoholnim brandovima u svijetu.

  1. –najuspješnija godina Jägermeistera u BIH

Jägermeister je u našoj državi u prošloj godini premašio brojku od 400.000 prodanih boca, što je najveći prodajni uspjeh u 20 godina prisutnosti na bh. tržištu. Tajna uspjeha brenda Jägermeister leži u inovativnom, trendovskom komuniciranju sa svojom targetnom skupinom. Prva modna linija majica urađena u suradnji sa bh. streatwear brendovima Molimao i Revolt Clothing, atraktivan Image event u Sarajevu za vrijeme SFF-a, projekti realizirani kroz društvene mreže brenda, sveprisutne promocije praćene posebnim timom hostesa – Jägeretta, sponzoriranje vodećih glazbenih festivala u zemlji, još jednom su pozicionirali brend kao inspirativan kada je riječ o marketinškom pozicioniranju.

Međutim, konzumira li seJägermeister na pravi način?

U Bosni i Hercegovini još uvijek nije dovoljno razvijena svijest pravilnog ispijanja Jägermeistera, pa ćete tako vjerojatno u većini lokala u kojima ga naručite dobiti svoj Jäger poslužen s ledom i kriškom limuna. Međutim, po preporuci proizvođača, Jägermeister se pije čist, ledeno hladan, “na ex”  (tzv. shot), s fokusom na njegov čisti okus serviran u originalnoj Jägermeister shot čaši. 56 različitih biljaka, cvjetova, voća i korjenja iz više od 31 zemlje svijeta (među kojima su tragovi citrusa, đumbira i zvjezdastog anisa najistaknutiji) stvaraju kompleksan i jedinstven, blago gorak okus.

Da bi se postigla idealna temperatura, proizvođači su dizajnirali poseban stroj za hlađenje i sipanje koja omogućava serviranje i konzumaciju na -18° C. Tap stroj revolucionarni  je proizvod ove kompanije čiji je naum bio da u ugostiteljstvu ovaj biljni liker uvijek bude u vidokrugu i pri ruci istinskim ljubiteljima Jägermeistera kako bi bili sigurni da je ohlađen i poslužen na pravoj temperaturi. Sljedeći put kad uđete u vaš omiljeni lokal, obratite pažnju stoji li na šanku tap stroj i zatražite svoj ledeno-hladan shot.

Prije sipanja u posebno dizajnirane i prepoznatljive zelene boce koje bez problema mogu podnijeti niske temperature, baza ovog biljnog likera prolazi kroz filtriranje, te se pohranjuje u 450 hrastovih bačvi kapaciteta 3,7 milijuna litara, u kojima sazrijeva godinu dana tijekom kojih prolazi 383 provjere kvaliete.

Pored svega, najvažnije je istaknuti da brand kroz sve svoje aktivnosti uvijek promovira i poziva na odgovorno konzumiranje alkohola.

Kopirati
Drag cursor here to close