Donacija

1.300 kilograma hrane i 2.000 komada odjeće za Baby javnu kuhinju

Udruženje “Obraduj nekoga“ otvorilo je Baby javnu kuhinju u Bratuncu i to je prva javna kuhinja tog tipa u Bosni i Hercegovini gdje roditelji mogu doći po obroke za svoje mališane
Lifestyle / Flash | 22. 08. 2023. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna organizacija MFS-EMMAUS donirala je 1.300 kilograma hrane i blizu 2.000 komada odjeće za bebe prvoj Baby javnoj kuhinji u Bratuncu, javlja Anadolija.

“Osim dječje hrane proizvođača Novalac, koju smo osigurali posredstvom naše partnerske organizacije Emmaus Synergie kao punopravnog člana zajednice Emmaus Internacionala, MFS-EMMAUS je u ovu kuhinju iz vlastitih resursa dopremio i skoro 2.000 komada odjeće za bebe koja će biti dijeljena za njihove korisnike'', priopćili su iz te organizacije.

Udruženje 'Obraduj nekoga' otvorilo je prvu Baby javnu kuhinju u Bratuncu i to je prva javna kuhinja ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini gdje roditelji mogu doći po obroke za svoje mališane.

Kuhinja trenutno ima 105 redovnih i povremenih korisnika.

“Današnja donacija predstavlja nastavak dobre suradnje MFS-EMMAUS-a s drugim nevladinim organizacijama u našoj zemlji“, naveli su iz MFS-EMMAUS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close