pogledajte trailere

10 najvećih filmova koje iščekujemo u novoj sezoni

Lifestyle / Flash | 08. 09. 2015. u 15:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove smo jeseni u iščekivanju Jamesa Bonda, zatim novih komičnih avantura Roberta De Nira, dokumentarca o Amy Winehouse, a u redovnu kino distribuciju stiže, u Cannesu nagrađeni, Zvizdan

"Everest"


Film koji je otvorio ovogodišnju Mostru stiže uskoro i u naša kina. Radnja filma izgrađena je na temelju nekoliko izvještaja o poznatoj nesreći koja se 1996. zbila na Mount Everestu pa će biti zanimljivo vidjeti kako je filmska ekipa uspjela pomiriti nekoliko različitih, i često proturječnih, perspektiva istog događaja. Čija je priča istinitija tek treba procijeniti, no jedno je sigurno, filmske lokacije potpuno su autentične jer su snimane na padinama Mount Everesta.

"Pripravnik"


U ovoj komediji o 70-godišnjem umirovljeniku Benu, koji je pritom i udovac te se osjeća vrlo beskorisno živeći tako monotonim životom, Robert De Niro je još jednom pokazao svoju sjajnu humorističnu stranu. Kako bi se uključio u društvo, osjećao se korisnim i povratio živahnost u svoj život, odluči se zaposliti kao pripravnik uredništva modnoga časopisa!

"Zvizdan"


Film "Zvizdan" trenutno je najuspješniji hrvatski film, a vrijedi ponovno spomenuti ovogodišnju nagradu u Cannesu. Nakon gostovanja i osvajanja nagrada po filmskim festivala, stiže u redovitu kino. Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

"Amy"

U dirljivoj priči o životnom putu velikog talenta Amy Winehouse i njezinoj teškoj borbi s ovisnošću o alkoholu i drogi imat ćemo priliku zaviriti u jedinstvene arhivske video i audiomaterijale slavne pjevačice koja je nesretno preminula u 27 godini života.

"Marsovac"


Kako su nas već nebrojeno puta razni SF blockbusteri uvjerili, svemirske misije nikad ne prolaze glatko i bez katastrofe, pa tako i "Marsovac" priča priču o Marku Watneyju, NASA-inom inženjeru, botaničaru i astronautu, koji igrom slučaja svoju borbu za život mora voditi izvan granica planeta Zemlje, točnije na nemilosrdnom Marsu, gdje neprestano pokušava stupiti u kontakt sa Zemljom ne bi li ga netko došao spasiti.

"Put do slave"


Redatelj filma Robert Zemeckis, autor blockbustera "Forrest Gump", "Povratak u budućnost", "Brodolom života" i brojnih drugih, snimio je film o znamenitom hodaču po žici, Francuzu Philippeu Petitu i njegovu nevjerojatnom pothvatu koji je izveo 7. kolovoza 1974., a koji će u povijesti čovječanstva ostati zapamćen kao jedna od najluđih akrobacija. Naime, Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) je sa skupinom prijatelja razapeo konop između njujorških "Blizanaca" te šetao po njemu sat vremena držeći u ruci samo štap, dok se pod njegovim nogama prostirao cijeli New York. Radnja filma prati pozadinu priče o ovom potpuno nadrealnom projektu u koji su bili uključeni njegov mentor (Ben Kingsley) i skupina prijatelja. Radi dodatnog uzbuđenja i još luđeg efekta Zemeckis je snimio film u 3D tehnici.

"Crna misa"


Bulger (Johnny Depp) gangster je irskih korijena, koji je preko 20 godina igrao dvostruku igru kao jedan od najvećih američkih kriminalaca, a uživao je sigurnost i potporu prijatelja iz djetinjstva, najvažnije osobe bostonskog FBI-a. Njihov prljavi dogovor, kojim je Bulger postao FBI-jev doušnik, omogućio mu je da učvrsti svoju moć, no također i da s vremenom postane FBI-ev najveći neprijatelj i provede 16 godina na listi najtraženijih zločinaca.

"Burnt"


Chef Adam Jones imao je sve- i sve je izgubio. Rock-zvijezda s dvije Michelinove zvjezdice, lošim navikama i reputacijom bivšeg enfant terrible pariške ugostiteljske scene svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad bilo stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije okusa. No, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvjezdicu koju Michelin dodjeljuje, a njemu neprestano izmiče, morat će na svoju stranu pridobiti one najbolje, uključujući prelijepu Helene.

"Spectre"


Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslat će tajnog agenta Jamesa Bonda u avanturu tijekom koje će pokušati razotkriti zlokobnu organizaciju. Dok se istovremeno M bori s političkim snagama kako bi na životu održao tajnu službu, Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena „Spectre"!

"Macbeth"


U pravo vrijeme da učini blagdane uzbudljivima u hrvatska kina stiže nova ekranizacija drame Williama Shakespearea. Priča o pakosnom škotskom gospodinu Macbethu započinje kada susretne tri vještice koje mu predviđaju da će on postati novi kralj. Njegova taština i zloba nagnu ga da ubije tadašnjeg kralja Duncana te da se što prije popne na prijestolje, a što se događa kasnije u filmu, saznat ćemo uskoro, prenosi Buro247/hr.

Kopirati
Drag cursor here to close