Svećenici glagoljaši

''Znanstvena senzacija'' Ratka Perića

Kultura / Vjera | 21. 06. 2016. u 18:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj Katedrali večeras je održana promocija knjige "Svećenici glagoljaši na području BiH. Tristo godina djelovanja 1551.-1851.godine'' biskupa Ratka Perića.

Ovo djelo bi trebalo biti znanstvena senzacija jer je za mnoge kršćanska povijest na ovim područjima bila gotova stvar tj. zapečaćena. Svećenici glagoljaši ukoliko bi bili ikako spominjani bili bi sklanjani na periferiju crkvenih i društvenih zbivanja, rečeno je na promociji.

Na samom početku nastupila je Klapa " Bura " iz Župe Gradina nakon čijeg nastupa je uslijedilo predstavljanje knjige. Knjigu su prisutnima predstavljali kardinal Vinko Puljić, dr. sc. Božo Goluža, urednik Crkve na kamenu i mr. sc. Anto Ivić.

"Poznajući stil Ratka Perića, znao sam da neće napisati ništa neprovjereno, te tako vjerujem u sve napisane podatke jer znam da ih je danima skupljao, iščitavajući raznorazne arhive", rekao je Vinko Puljić.

Biskup Ratko Perić je o svećenicima glagoljašima pisao i u mjesečniku " Crkva na kamenu " od 2004.-2010. godine.

Nakladnik ovog djela biskupa Ratka Perića je Crkva na Kamenu, a glavni urednik dr. Božo Goluža. Naklada knjige je ograničena na 2000 primjeraka.

Kopirati
Drag cursor here to close