Osiguran novac

Za sanaciju župne crkve kod Banje Luke 10.000 KM

Ti vjerski objekti su oštećeni u velikom nevremenu koje je u srpnju pogodilo taj potkozarski kraj.
Kultura / Vjera | 26. 10. 2018. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske osiguralo je 10.000 KM, za realizaciju projekta sanacije krovova župne kuće i crkve Uznesenja blažene djevice Marije iz Ivanjske, kod Banje Luke.

Ti vjerski objekti su oštećeni u velikom nevremenu koje je u srpnju pogodilo taj potkozarski kraj.

Sredstva su osigurana u okviru Programa rješavanja problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika u 2018. godini, u okviru kojeg su danas ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i fra Miroslav Kljajić uime rimokaltoličke župe potpisali ugovor.

Čordaš je rekao, da je u okviru tog programa, značajan dio sredstava namijenjen pružanju podrške projektima održivog povratka, sa posebnim akcentom na obnovi vjerskih objekata, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS.

''Obnova vjerskih objekata je veoma je važna za povratničku populaciju, i mi nastojimo već duži niz godina pružati podršku projektima održivog povratka putem izdvajanja značajnih sredstava za ove namjene, a spremni smo pomoći i kada je u pitanju ovakva vrsta podrške, kod sanacije nevremenom oštećenih objekata'', istaknuo je Čordaš.

Resorni ministar je s fra Kljajićem razgovarao o povratku na prostor ivanjske župe, kao i o značaju projekata, koji su do sada realizirani, i koji će biti implementirani u sljedećem razdoblju, a značajni su za vjernike i povratnike tog kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close