Ljubav u Istini

Vijeće europskih biskupskih konferencija u Sarajevu o djelima milosrđa

Kultura / Vjera | 16. 09. 2016. u 07:13 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je jutros započeo radni dio sastanka Komisije Vijeća europskih biskupskih konferencija "Caritas in Veritate" (Ljubav u Istini).

Delegati europskih biskupskih konferencija sljedeća tri dana razgovarat će o nužnosti i aktualnosti djela milosrđa danas u Europi, javila je Katolička tiskovna agencija.

Za kršćane je vršenje djela milosrđa više od dužnosti, propisa ili obveze. Ona su prije svega poziv i mogućnost da čovjek iskusi i sudjeluje u Božjem milosrđu kroz svoj odnos s drugima, a posebno kroz sučeljavanje s raznim oblicima "duhovnog i tjelesnog" siromaštva koja se nalaze oko nas.

Na susretu će sudjelovati pedesetak predstavnika raznih crkvenih organizacija koje se bave djelima milosrđa kojima će se pridružiti petnaestak predstavnika iz Sarajeva i BiH.

Tijekom svoga boravka u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sudionici će posjetiti pojedina tijela koja se zauzimaju na planu djela milosrđa: Caritas BiH i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Franjevački međunarodni studenski centar, Dječji dom sestara Služavki Malog Isusa "Egipat", crkvu sv. Vinka i zgradu sestara milosrdnica u središtu grada, Studentski dom Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva te HKD Napredak.

Također će posjetiti Nadbiskupijski centar za pastorala mladih, a susret će završiti prolaskom kroz sveta vrata i Euharistijskim slavljem koje će predvoditi biskup Vukšić u sarajevskoj katedrali, u nedjelju, 18. rujna, u 10.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close