Duhovna obnova

Uskrsno čišćenje: Bh. političari se obnovili uz prispodobu o izdaji

Kultura / Vjera | 24. 03. 2016. u 09:44 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Veliki utorak, 22. ožujka 2016., katolički političari Bosne i Hercegovine okupili su se na zajedničko slavlje Svete mise i razmatranje na jubilejsku temu milosrđa. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, koji je i organizirao ovaj susret, piše Katolička tiskovna agencija (KTA).

Euharistijsko slavlje upriličeno je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova u poslijepodnevnim satima.

Sudionici duhovne obnove su prije Mise imali priliku pristupiti sakramentu ispovijedi. Misnici suslavitelji bili su generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa preč. Josip Knežević, duhovnik VBS-a vlč. Jakov Kajinić te župnik katedralne župe vlč. Marko Majstorović.

U službi Riječi pročitan je između ostalog evanđeoski ulomak o Judinoj izdaji i Petrovu zatajenju, a potom je kardinal Puljić uputio vjernicima prigodnu propovijed.

Nakon Misnog slavlja, koje je pjesmom animirao bogoslovski zbor Stjepan Hadrović, program je nastavljen u velikoj dvorani Svećeničkog doma kod zgrade Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Ondje je sudionicima duhovne obnove predavanje na temu Milosrđe i pravednost održao slovenski isusovac otac Peter Rožić, piše KTA.

Među političarima koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi bili su član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Vjekoslav Bevanda i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close