Kod brata

Papa u miru Benedikt XVI vraća se u Vatikan nakon posjete Njemačkoj

Tajnik je prije dvije godine izjavio da se bivši papa "gasi poput svijeće, sporo i mirno".
Kultura / Vjera | 22. 06. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umirovljeni papa Benedikt XVI okončao je četverodnevnu posjetu bolesnom bratu u Njemačkoj i vraća se u mali samostan u Vatikanu u kojem daleko od očiju javnosti boravi od povlačenja sa funkcije poglavara Rimokatoličke crkve, javlja Anadolu Agency (AA).

Papa emeritus 93-godišnji Benedikt XVI (Joseph Ratzinger) u četvrtak je iz Vatikana doputovao u rodnu Njemačku u posjetu teško bolesnom 96-godišnjem bratu Georgu Ratzingeru.

Regensburška biskupija priopćila je da će umirovljeni papa Benedikt XVI avionom otputovati iz Munchena u Vatikan, a da je u subotu posjetio i grob svojih roditelja i molio se sa nekadašnjim susjedima.

Joseph Ratzinger je rođen u Bavarskoj 1927. godine, a poglavar Rimokatoličke crkve bio je od travnja 2005. do iznenadne ostavke koju je podnio u veljači 2013. godine. Postao je prvi papa koji je to uradio nakon šest stoljeća.

Od tada živi u mirovini u malom vatikanskom samostanu u društvu nekoliko časnih sestara i osobnog tajnika Georga Gaensweina. Tajnik je prije dvije godine izjavio da se bivši papa "gasi poput svijeće, sporo i mirno".

Bivši papa je prije dvije godine u pismu italijanskom listu “Corriere dela Sera“ napisao da polako ostaje bez fizičke snage.

Kopirati
Drag cursor here to close