Mostar

FOTO | Koncert Šejme i Zejda Svrake - Tražilo se mjesto više

"Večeras želimo poslati poruku da uvijek budemo dobri i da uvijek njegujemo vrijednosti kojima nas je ramazan naučio", naglasio je Zejd.
Kultura / Vjera | 07. 04. 2024. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednosatnim koncertom ilahija i kasida Šejma i Zejd Svraka u subotu navečer su u prepunoj sali Narodnog pozorišta svojim milozvučnim glasovima nastavili upotpunjavati ramazansku ambijent u Mostaru.

Prefinjenim duhovnim osjećanjima i brižno odabranim porukama islama ostavili su snažan dojam na publiku.

Foto: PR / Zejd i Šejma Svraka

Glazbeni ritmovi i aranžmani kao i teme odabranih numera poseban utisak ostavili su na mlađu populacije Mostarki i Mostaraca, na generacije učenike osnovnih i srednjih škola i tako iznova potvrdili, da ova vrsta glazbe osim što bude pozitivne emocije, ima i svojevrsnu edukativnu ulogu.

"Čast nam je da se nađemo među izvođačima duhovne glazbe koji su ove godine nastupili u programima manifestacije 'Ramazan u Mostaru' jer se radi o zaista biranim i istaknutim imenima. U Mostar je uvijek lijepo naći se makar kao gost, a pogotovo kad imate priliku dijeliti emocije s mostarskom publikom", u izjavi za medije kazao je Zejd.

On i njegova supruga Šejma pripadaju najmlađoj generaciji interpretatora duhovne glazbe bosanskohercegovačkih muslimana i u svom repertoaru njeguju moralne i tradicijske vrijednosti aktualnog vremena.

Foto: PR / Na koncertu su uživale sve generacije

Na koncertu su uz poznate kolaže ilahije izveli i autorske pjesme Ramazan, Šejma bint Haris i Porodica.

"Najvažnije je da svojim nastupima unosimo dobru i lijepu energiju koju će naša publika ponijeti s sobom. Večeras želimo poslati poruku da uvijek budemo dobri i da uvijek njegujemo vrijednosti kojima nas je ramazan naučio", naglasio je Zejd.

Osim u Mostar Šejma i Zejd su ovog ramazana nastupali u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova i džemata bošnjačke dijaspore.

Foto: PR / Koncert ilahija i kasida Šejme i Zejda Svrake
Kopirati
Drag cursor here to close