Selo Bjelimići

U Konjicu otkriveno novoizgrađeno spomen-obilježje šehidima

Kultura / Vjera | 11. 09. 2017. u 16:50 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Jedinstvene organizacije branitelja 'Branilaca Konjica', Udruge "Bjelimićani " Sarajevo i Mjesne zajednice Bjelimići danas je u Odžacima obilježena 23. godišnjica od početka borbene operacije "Jezero 94" i tom prilikom je svečano otkriveno novoizgrađeno spomen-obilježje šehidima ovog kraja.

Nakon mevludskog programa u mjesnoj džamiji i akademije u povodu 23 godine od početka borbene operacije "Jezero 94", na otvaranju spomen-obilježja "Bjelimići 1992-1995" prisutnima se obratio federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

''Naša glavna zadaća je da branimo državu Bosnu i Hercegovinu od onih koji žele da je dijele i da sa ovakvih mjesta šaljemo poruke mira, suživota, izgradnje institucija, školstva i svega onoga što gradi državu Bosnu i Hercegovinu'', naglasio je ministar Bukvarević.

Podsjetio je, istovremeno, na dug prema onima koji su dali najviše za državu BiH.

''Zadaća svakog od nas je da pomognemo našim suborcima koji su u potrebi, a koji su dali najviše za našu nam državu BiH, a na prvom mjestu nam je obaveza da se zaposle djeca naših bosanskih šehida i poginulih boraca'', istakao je Bukvarević.

Organizatori manifestacije izrazili su posebnu zahvalnost ministru Bukvareviću, što je pomogao da 74-oro sinova i kćeri bosanskih šehida u općini Konjic zaposli u namjenskoj industriji Konjica i osigura sebi egzistenciju, priopćeno je iz Bukvarevićevog kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close