Papa političarima

U borbi protiv epidemije postavite zemlju ispred stranke

Franjine privatne jutarnje mise emitiraju se uživo na televiziji tijekom proteklih šest tjedana od izbijanja epidemije u Italiji.
Kultura / Vjera | 20. 04. 2020. u 10:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u ponedjeljak je tražio od političara da ostave po strani međusobne stranačke čarke kako bi se suočili s pandemijom koronavirusa na jedinstven način.

Franjine privatne jutarnje mise emitiraju se uživo na televiziji tijekom proteklih šest tjedana od izbijanja epidemije u Italiji. Svakoga dana on izabere temu po vlastitom nahođenju, kao što je zahvaljivanje onima koji pružaju medicinske i ostale ključne usluge.

''Molimo se danas za muškarce i žene koji imaju političku vokaciju'' - kazao je on na početku mise, dodajući da je "politika visoka forma humanitarnog rada".

Misi je prisustvovala samo nekolicina savjetnika umjesto nekoliko desetaka gostiju, kao što je to bio slučaj prije izbijanja epidemije.

''Molimo se za političke stranke u raznim zemljama kako bi u ovo vrijeme pandemije zajednički radile na dobrobit svojih zemalja, a ne za vlastitu korist'' - kazao je.

Čelnik 1,3 milijarde katolika širom svijeta nije pomenuo nijednu zemlju niti političare.

Franjo, koji predvodi mise i održava generalne audijencije bez učešća javnosti, skrenuo je pozornost na posljedice krize po najranjivije kategorije društva, posebno na beskućnike i migrante.

On je u nedjelju pozvao na viziju svijeta koju će prigrliti svi nakon krize s COVID-19, rekavši da bi djelovanje bez globalne solidarnosti ili isključivanje nekih kategorija ljudi iz procesa oporavka rezultirali "čak i gorim virusom", prenosi Reuters.

 

Kopirati
Drag cursor here to close