Procesija

Tjelovo u župi Presvetoga Srca Isusova u Potocima

Iako je bilo kišno poslijepodne, bjelopoljski je puk ispunio župnu crkvu Presvetoga Srca Isusova
Kultura / Vjera | 09. 06. 2023. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetkovina Tijela i Krvi Kristove i ove je godine dostojno proslavljena u Bijelom Polju. Iako je bilo kišno poslijepodne, bjelopoljski je puk ispunio župnu crkvu Presvetoga Srca Isusova, a dio svijeta, koji nije mogao ući u crkvu, ostao je vani u dvorištu pod kišobranima, pokriven dobrim crkvenim ozvučenjem.

U 18,00 sati započela je svečana sv. Misa, koju je predvodio bjelopoljski župnik don Rajko. Sudionici svečane procesije izišli su iz sakristije na glavni oltar predvođeni ministrantima.

Za vrijeme sv. Mise pjevao je bjelopoljski Veliki zbor. Oko oltara ministranti, a u klupama predškolska i školska djeca spremni za procesiju s košaricama punim cvijeća, Prvopričesnici i Krizmanici ispred Oltara u svojim svečanim haljinama, a Oltar su zakitili ovogodišnji mladići – ''Apostoli'' također u prikladnim tunikama, pripravni za službu u pratnji Presvetoga Sakramenta. Za misna čitanja i molitvu vjernika bili su zaduženi mladi iz župe.

Župnik je prikladnim riječima propovijedao o euharistijskoj svetkovini, napose o štovanju Tijela i Krvi Kristove.

Poslije sv. pričesti župniku su javili da se vrijeme malo smirilo i da bi mogla biti procesija, pa je na kraju sv. Mise župnik, najavio svečanu procesiju koja se uputila kroz crkveno dvorište do na nogostup uz glavnu prometnicu ...

Opširnije možete pročitati na župnim web stranicama

Kopirati
Drag cursor here to close