s obje strane granice

Tjedan solidarnosti – suradnja Vodica, Grahova i Drvara

Kultura / Vjera | 03. 03. 2016. u 08:10 Ž.D.G.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini obilježen je 27. i 28. veljače 2016. u Vodicama.

Najprije je 27. veljače u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije, a u izvedbi dramske sekcije HKD Napredak iz Knina, prikazana u vodičkom Kulturnom centru predstava Majčina suza, redateljice Katarine Keser, s jakom obiteljskom i kršćanskom porukom. Publiku je pozdravio župnik Drvara i Bos. Grahova don Davor Klečina, koji je ta dva dana bio gost u Vodicama na Tjednu solidarnosti.

On je u nedjelju 28. veljače predvodio i Misna slavlja u vodičkoj župnoj crkvi Našašća svetog Križa. Vjernicima Vodica don Klečina je predstavio život Crkve i Hrvata u Bosni i Hercegovini, posebice u Banjolučkoj biskupiji, odn. u Drvaru, Grahovu i Ključu gdje je župnik.

Istaknuo je kako su Hrvati u Hrvatskoj i Hrvati u Bosni i Hercegovini jedno i neraskidivo su povezani. Tjedan solidarnosti dobra je prigoda za vjernike u Hrvatskoj da uvide sve s čim se susreću vjernici i Crkva u Bosni i Hercegovini, rekao je.

U Vodice se u tijeku Domovinskog rata doselio velik broj Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Župnik don Franjo Glasnović istaknuo je kako su Vodice dobar primjer uključivanja doseljenih vjernika u život grada i župne zajednice. 

Prilikom boravka u Vodicama, don Davor Klečina se susreo i s gradonačelnicom Vodica i donedavnom saborskom zastupnicom Brankom Juričev-Martinčev, te s upravom Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije, među kojima ima i uspješnih poduzetnika.

S njima je dogovoren skorašnji posjet delagacije Vodica župama Bos. Grahovo i Drvar, ali i tamošnjim lokalnim zajednicama, u cilju povezivanja i bolje međusobne suradnje s obje strane granice.

Kopirati
Drag cursor here to close