Dobrič - Provo

'Sveti Ante čuvaj vrila naša'

Kultura / Vjera | 09. 06. 2015. u 11:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred crkve svetog Josipa u širokobriješkom selu Dobrič, petu godinu zaredom održana je tradicionalna manifestacija ‘Sveti Ante čuvaj vrila naša’. Organizatori ove manifestacije su mjesna zajednica Dobrič-Provo-Grabova Draga, Hrvatsko kulturno društvo ‘Vrila’, župa Imena Isusova, Lovačka sekcija ‘Orovnik’ i Vodovod Dobrič-Provo, a manifestaciju je podržao i Grad Široki Brijeg.

Manifestacija je počela procesijom od crkve svetog Josipa do kapelice Svetog Ante koja se nalazi uz magistralnu cestu M6.1 ispod crkve, te potom misnim slavljem, koje je predvodio fra Luka Marić uz koncelebraciju fra Mile Vlašića.

Na početku kulturno-zabavnog programa u ime organizatora nazočnima se obratio član Organizacijskog odbora manifestacije ‘Sveti Ante čuvaj vrila naša’ Stjepan Marić, a nazočne je pozdravio i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su domaćin HKD ”Vrila”, HKUD ”Zora” Struge-Gorica Čapljina, HKUD ”Blaćani” Biograci, Etno skupina ”Sinovi Hercegovine” i KPD ”Matija Gubec” Bakovići Fojnica, a program je vodio Marinko Karačić.

Nakon kulturno-zabavnog programa preko tisuću posjetitelja uživalo je u bogatom domjenku i to lovačkim specijalitetima, roštilju i raznim delicijama, kao i raznovrsnim pićima i kolačima, a koji su pripremili mještani sela Dobrič i Provo uz pomoć sponzora. Uz gangu, bećarac i brojkavicu kao i diple i uz neizostavnu trusu i taraban pučka veselica potrajala je do kasnih noćnih sati.

Kopirati
Drag cursor here to close