Dani sjećanja

Služena misa za fra Petra Sesara, Reginu Milas i pobijene Čapljince

Prije 73 godine među 117 Čapljinaca ubijenih od strane partizana bili su i tadašnji župnik fra Petar Sesar i časna sestra Regina Milas.
Kultura / Vjera | 05. 02. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U čapljinskoj crkvi svetog Franje Asiškog u sklopu programa „Dani sjećanja 2018.“ služena je sveta misa za pobijene Čapljince.

Prije 73 godine među 117 Čapljinaca ubijenih od strane partizana bili su i tadašnji župnik fra Petar Sesar i časna sestra Regina Milas.

Misno slavlje je predvodio fra Bonifacije Barbarić u suslavlju s još šest fratara.

U sklopu programa „Dani sjećanja 2018.“, a u organizaciji župnog ureda župe svetog Franje Asiškog i u sjećanje na 117 pobijenih Čapljinaca od strane partizana u veljači 1945., 24. siječnja u galeriji „Tau“ u Čapljini, otvorena je izložba slika akademske slikarice Kristine Ćavar.

Program obilježavanja nastavio se svetom misom za pobijene 2. veljače, dok je 3. veljače uz svetu misu i grličanje bila upriličena i klapska večer.

14. veljače, na Čistu Srijedu, bit će služena sveta misa uz obred pepelanja, dok je 20. veljače na programu književna večer sa Anitom Martinac u Galeriji ''Tau''.

Koncert Bartolomeja Stankovića bit će održan 26. veljače, potom slijedi koncert Škole plesa koja će ugostiti proslavljenog svjetskog plesača tanga Metina Yazira, a cijela manifetacija bit će zatvorena održavanjem dobrotvorne plesne večeri 15. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close