Medžlis IZ Sarajevo

"Selam, ja Resulallah - Dani o Allahovom poslaniku" od 26. prosinca do 23. siječnja

Kultura / Vjera | 26. 12. 2014. u 11:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-vjerska manifestacija "Selam, ja Resulallah - Dani o Allahovom poslaniku" bit će održana od 26. prosinca do 23. siječnja u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Organizatori su pripremili bogat kulturno-umjetnički sadržaj u kojem sudjeluje 350 sudionika i 200 volontera, a očekuje se prisustvo oko 15.000 posjetitelja.

Koordinator programa Malik ef. Šljivo istaknuo je da je program namijenjen svim uzrastima, a posebno je izdvojio otvorenje manifestacije koje će biti upriličeno večeras ispred Begove džamije koju će upotpuniti nastup Hora MIZ te podjela kolača i mevludskog šerbeta.

Također je najavio i ciklus od četiri predavanja o poslaniku Muhamedu a.s. u Domu Oružanih snaga naredna četiri ponedjeljka, a predavači su akademik Enes Karić, muftija Ankare akademik Mefail Hizili, Kerim Filan i dekan FIN-a Zuhdija Hasanović.

Osim mnogobrojnih mevludskih svečanosti, središnji mevlud bit će upriličen 3. siječnja u Begovoj džamiji.

Manifestacija završava 23. siječnja u Domu mladih u Skenderiji koncertom ilahija i kasida kada se očekuje veliki broj posjetitelja.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Ferid ef. Dautović rekao je da je ovo deseta manifestacija o poslaniku Muhamedu a.s. te da su do sada imali različita pozitivna iskustva.

Govoreći o poslaniku, istaknuo je da je on središnja osoba prema kojoj se svi ljudi trebaju određivati.

Poručio je da treba iščitavati njegove poruke i smjernice za život i slijediti ih zaključujući da je cilj ove manifestacije približiti poslanika svim segmentima društva.

Kopirati
Drag cursor here to close