Mladifest

Šakota: Mladi u Međugorju pronalaze mir

"Spremnost i želja mladih da prevale tolike kilometre kako bi došli u navedeno hercegovačko svetište pokazuje koliko im je ovaj katolički skup važan", kazao je fra Šakota.
Kultura / Vjera | 04. 08. 2021. u 15:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 20.000 mladih katolika ovih dana stiglo je u Međugorje iz 54 zemlje svijeta kako bi sudjelovali na 32. međunarodnom molitvenom festivalu mladih "Mladifest".

Međugorski župnik fra Marinko Šakota u razgovoru kazao je kako spremnost i želja mladih da prevale tolike kilometre kako bi došli u navedeno hercegovačko svetište pokazuje koliko im je ovaj katolički skup važan.

"Kada vidimo s kojih strana svijeta mladi dolaze, ali i što su sve trebali na sebe uzeti i što su sve trebali poduzeti da bi bili ovdje, na ovim vrućinama, pokazuje da im Mladifest znači jako mnogo. Ništa od navedenog im ne smeta i ništa im nije bilo teško učiniti jer im je cilj važan, a to je duhovna obnova", istaknuo je fra Marinko.

Naglasio je kako se ovom manifestacijom iz Međugorja šalje poruka mira.

"Šalje se poruka da mladi traže, da su tražitelji Boga, smisla, mira, ljubavi i radosti, a to ovdje i pronalaze. Mladima je danas jako nezgodno, iako je možda uvijek tako bilo, ali danas im je posebno nezgodno jer imaju mnogo ponuda, iskušenja i mnogo toga što je dobro i što nije dobro, a temeljno pitanje je što izabrati. Mislim da bi u tom smjeru trebala ići i edukacija, odnosno odgoj mladih treba im pomoći da umiju izabrati ono što je dobro, ispravno i ono što je vrijedno", kazao je Šakota.

U srijedu su u jutarnjem programu Mladifesta održani molitva, kateheza i svjedočanstva, dok će se u večernjem programu održati svjedočanstva mladih iz zajednice Cenacolo, euharistija te nakon toga predstava navedene zajednice.

Foto: Bljesak.info / Međugorski župnik fra Marinko Šakota

Jutarnji program u četvrtak, 5. kolovoza počinje molitvom u 10:00 sati, nastavlja se katehezom fra Gorana Azinovića te trima svjedočanstvima, a večernji program počet će u 17:00 sati svjedočanstvom biskupa Guida Gallesea, nakon čega slijedi euharistijsko slavlje, klanjanje, poslanje te na kraju oproštaj uz pjesmu.

U petak, 6. kolovoza na brdu Križevac bit će održana sveta misa s početkom u 5 sati ujutro.

Ovogodišnji Festival mladih u Međugorju počeo je u nedjelju, 1. kolovoza i održavat će se do 6. kolovoza pod geslom "Koje dobro moram činiti?".

Kopirati
Drag cursor here to close