proslava

Raspored božićnih misnih slavlja u Mostaru

Kultura / Vjera | 24. 12. 2015. u 10:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katolici u BiH i ostatku svijetu sutra će proslaviti blagdan Božića, a pontifikalna božićna misna slavlja bit će održana u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. dr. Ratko Perić predvodit će u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve Polnoćku, a na dan Božića i svečanu misu s početkom u 11 sati.

U franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla na Badnju večer tzv. Mala ponoćka slavit će se u 18 sati, a središnje misno slavlje je u 24 sata. Na Božić su u ovoj crkvi mise u 7, 8, 9.30, 11 i 18 sati.

U Župi svetog Ivana Apostola i Evanđelista na Badnju večer tzv. Mala ponoćka slavit će se u 20 sati, a središnje misno slavlje je u 24 sata. Na Božić su u ovoj crkvi mise u 7, 8, 9, 10 i 11 sati.

U Župi sv. Mateja na Badnju večer organizirat će se prigodan program koji započinje u 11.30, nakon kojeg slijedi misa Polnoćka.Na dan Božića mise će biti služene u 8, 9.30 i 11 sati, dok večernje mise neće biti.

U Župi svetog Tome Apostola na Badnju večer polnoćka će se slaviti u 24 sata, dok će na Božić svete mise biti kao i nedjeljom u 8, 10, i 18 sati.

U župi sv. Luke i sv. Marka Cim-Ilići Ponoćka je u 24 sata, a na dan Božića, svečana Misa je u 10 sati.

U Crkvi Presvetog Srca Isusova u Bijelom Polju u 20.30 počinje 'Božićni program', nakon kojeg slijedi misa Polnoćka. Na sa Božić misa će biti služena u 10 sati.

U Župi Presvetoga Trojstva Blagaj-Buna na Badnji dan u 23 sata organizira se predstava 'Božićne zvijezde', nakon čega će biti služena misa Polnoćka. Na dan Božića misa će biti služena u 10 sati.

Nadbiskup mitropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodit će, 24. prosinca, u sarajevskoj katedrali Srca Isusova Božićno bdijenje - misu Polnoćku. Na dan Božića, 25. prosinca, svečanu misu s početkom u 10 i 30 sati predvodit će kardinal Puljić, također u Sarajevskoj katedrali.

Pomoćni biskup banjolučki Marko Semren u banjalučkoj katedrali sv. Bonaventure predvodit će misu Polnoćku, a na dan Božića svečanu misu s početkom u 10 sati. Predvodit će biskup mons. dr. Franjo Komarica.

Kopirati
Drag cursor here to close