Gorica

Proslavljena 18. godišnjica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika

U Gorici proslavljena 18. godišnjica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika
Kultura / Vjera | 03. 12. 2017. u 14:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župnoj crkvi u Gorici proslavljena je 18. godišnjica Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići. Svetu misu je predslavio fra Ante Marić s fra Josipom Vlašićem u koncelebraciji.

 U prigodnoj homiliji fra Ante je naglasilo kako je Bratovština odgovorila svom pozivu i još uvijek djeluje na dobro svojih župljana i šire zajednice, priopćili su iz Bratovštine.

 Predsjednik Bratovštine Dragan Prlić na kraju je svete mise u prigodnom obraćanju pozdravio sve prisutne kazavši kako ove godine Bratovština slavi svoju punoljetnost te kako je sretan što je dio Bratovštine od samih njezinih početaka.

 Osvrnuvši se na rad Bratovštine u proteklih 18 godina, Prlić je posjetio na vrijedno djelovanje karitativne, glazbene, molitveno-liturgijske i umjetničko-graditeljske sekcije, napomenuvši kako Bratovština još gradi Put križa uza Zavalu, čije se okončanje gradnje očekuje iduće godine.

 Čestitavši godišnjicu, zahvalio je svima koji su na razne načine pomagali Bratovštinu kroz njezino djelovanje.

 Nakon mise, u Galeriji u Gorici, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj otvorio je izložbu slika akademskog slikara Ivice Vlašića iz Livna, te čestitao godišnjicu Bratovštine sa željom da još dugo godina ustraje u činjenju dobrih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close