Tropletovi dani kulture 2021.

Mandurić pitao mlade: ''Gdje su kršćanska kreativnost i stvaralaštvo?''

''Nekada su kršćani bili glavni pokretači i nositelji svih zbivanja u svijetu, ali čini se da su ta vremena davno prošla, te jedino čega se možemo sjetiti, jest, molitva, te jedni druge uvjeravamo da nam jedino to preostaje''
Kultura / Vjera | 11. 11. 2021. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Tropletovih dana kulture 2021, u utorak poslije večernje svete mise, izuzetno zanimljivo i nadahnuto predavanje za mlade je održao poznati isusovac, p. Ike Mandurić. Tema predavanja je bila ''Imaju li Kršćani i danas moć mijenjati svijet?'', s podnaslovom ''Možemo li još išta osim same molitve?''.

Kako je istaknuo u svom predavanju, ''Kršćani danas olako zdvajaju, gube se u komentiranjima događanja u svijetu, zgražanja nad njegovim obijesnim bezboštvom, i u vlastitoj bezidejnosti jedino što vide da mogu učiniti, jest molitva. Nekada su kršćani bili glavni pokretači i nositelji svih zbivanja u svijetu, ali čini se da su ta vremena davno prošla, te jedino čega se možemo sjetiti, jest, molitva, te jedni druge uvjeravamo da nam jedino to preostaje'', kazao je Mandurić.

''No, zar nismo još u izvještaju o stvaranju, pozvani na nešto više osim same molitve? Gdje je kršćanska kreativnost, stvaralaštvo; gdje je nestala domišljatost? Nije li i danas moguće preokrenuti trend zbivanja, te ponovno dati smjer i obrise svakom ljudskog djelovanja?'', dodao je Mandurić.

Mandurić je na kraju zaključio kako se trebamo ohrabriti za obvezatna nova djelovanja. ''Hrabrost ima temelj u ljubavi! Ako istinski voliš ono što jesi i što je tvoje, nema zapreke. Pojedinac ne može sam puno učiniti. Kad se uvežemo, skupimo snage, harmoniziramo karizme i okružimo se dobrim suradnicima, uspjeh je zagarantiran i nastaju nova svitanja''.

Kopirati
Drag cursor here to close