Vjernici

Poziv na proslavu svetkovine sv. Josipa - patrona župe Drvar

Kultura / Vjera | 13. 03. 2016. u 07:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župnik don Davor Klečina pozvao je sve vjernike da svojom nazočnošću uzveličaju ovogodišnju proslavu svetkovine sv. Josipa, patrona župe Drvar. Poziv je upućen kako na duhovno-kulturni program trodnevnice, tako i na sam blagdan, koji će se obilježiti u subotu 19. ožujka.

Program:

Srijeda, 16. ožujka 2016.
18.00 – sveta misa

Četrvrtak, 17. ožujka 2016.
18. 00 – sveta misa
19. 00 - Predstava ''Preko reda'' u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta iz Metkovića (Radnički dom Drvar)

Petak, 18. ožujka 2016.
18. 00 – sveta misa
19. 00 – Koncert duhovne glazbe VIS ''David'' iz Knina

Subota, 19. ožujka 2016. – Svetkovina sv. Josipa
11.00 – proslava patrona župe Drvar

Svečanu svetu misu predvodi don Ivan Filipović, duhovnik zajednice za liječenje ovisnosti Cenacolo (Hrvatska/Italija).

Nakon svete mise mladi župe Drvar izložit će za prodaju radove svoje kreativne radionice (uskrsni nakit).

''Preko reda''

U okviru programa proslave blagdana sv. Josipa, zaštitnika župe Drvar, u tome će gradu u četvrtak 17. ožujka 2016. gostovati Metkovsko amatersko kazalište (MAK). Glumci iz grada na Neretvi izvest će u velikoj dvorani Radničkog doma u Drvaru predstavu ''Preko reda'' s početkom u 19 sati. Ulaz je besplatan.

Predstava je satirično-humorističnog karaktera, prema tekstu Gorana Matića i uz režiju Jolande Tudor, a pisana je izvornim donjeneretvanskim govorom uz dijelove čavkavštine i talijanštine. Glavni fokus predstave je beatifikacija oca Ante Gabrića. Kongregacija za kauze svetaca šalje brzojav lokalnom župniku u kojem Prefekt ili predstojnik kongregacije izražava želju da posjeti mjesto u kojem je rođen isusovac Gabrić.

Pismo župnika nalazi nespremnog zbog odlaska na operaciju, no on angažira remetu Šimu da preuzme organizaciju dočeka te da odredi jednu osobu koja će pozdraviti Prefekta. Šime postaje glavna meta lokalnih moćnika i bahatih vjernika. Svi oni imaju jedan cilj: preko reda doći do titule onoga koji će pozdraviti Prefekta.

Kopirati
Drag cursor here to close