Podrška aktivnostima

Posjeta apostolog nuncija HKD Napredak

Kultura / Vjera | 15. 05. 2013. u 14:17 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak mons. prof. dr. Franjo Topić primio je u prostorijama HKD Napredak apostolskog nuncija nadbiskupa mons. Liugija Pezzuta.

Prof. Topić je apostolskom nunciju opisao bogatu povijest HKD Napretka, ali je pričao i o aktivnom radu HKD Napredak u današnjim danima. Tom prigodom prof. Topić je spomenuo da danas Napredak ima 58 podružnica i  preko 20000 članova, od čega čak 6000 članova u Sarajevu. Članovi Napretka nisu samo Hrvati ili katolici, već tu ima i drugih nacija, kao i religija. Od obnove Napretka do danas, bilo je preko 850 koncerata i preko 6500 raznih manifestacija.  „Napredak se posebno ponosi svojim fondom za stipendiranjem te svake godine stipendiramo određeni broj studenata“ naglasio je prof. Topić.

U ovoj posjeti pričalo se i o restituciji imovine, jer je to jedan od najznačajnijih problema za rad HKD Napredak. Napredak ima imovinu koju ne može vratiti jer zakona o restituciji još uvijek nema, što proizvodi veliku štetu i velike gubitke.

Ovo prigodom apostolskom nunciju, prof. Topić je pokazao i radio postaju Vrhbosna, a nakon toga gostima je pokazana i knjižnica HKD Napredak „Mijo Poljak“. Nunciju mons. Pezzutu je uručena i članska kartica HKD Napredak.

Nunciji je dao podršku radu i aktivnostima HKD Napredak i zahvalio se domaćinima na ugodnom prijemu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close