Ovo još niste vidjeli

"Polarne" jaslice zadivile vjernike: Iglu umjesto štalice, pastiri nalik Eskimima

Priznat ćete da ti prizori nisu prva asocijacija na Betlehem, no da mašta može osmisliti najneobičnije krajolike, potvrđuju ovogodišnje jaslice u župnoj crkvi svetog Petra na Boninovu.
Kultura / Vjera | 26. 12. 2022. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na obzoru Aurora Borealis, u pozadini se na žici suše bakalari, svi su zabundani, uokolo plutaju sante leda koji je okovao površinu jezera, upregnuti jeleni vuku saonice...

Priznat ćete da ti prizori nisu prva asocijacija na Betlehem, no da mašta može osmisliti najneobičnije krajolike, potvrđuju ovogodišnje jaslice u župnoj crkvi svetog Petra na Boninovu, prenosi Dubrovački vjesnik

Nadahnute polarnim krajevima i bijelim Božićem kakav u Dubrovniku ne pamtimo desetljećima, ove jaslice dokaz su da se Isusovo rođenje može uprizoriti na bezbroj načina, a uvijek s istom blagdanskom porukom mira, blagostanja i zajedništva.

Foto: Bozo Radic/Cropix / "Polarne" jaslice 

Iglu umjesto štalice, pastiri nalik Eskimima, poklonstvo kraljeva u krznenim ogrtačima, svakakvih detalje otkrit ćete ako svratite pogledati ovaj po svemu osobit crkveni Betlem s porukom:

"Ove godine smo u našoj župnoj crkvi postavili malo drugačije jaslice kao poziv svima nama da, vodeći više računa o stvorenom svijetu, uvidimo pogubnost 'iskoristi i odbaci' logike koja se nametnula kao nit vodilja društva i civilizacije u kojima živimo. Hvala svima koji su se svojim idejama i entuzijazmom uključili, posvećuju svoj trud i vrijeme svima nama. Na poseban način hvala obiteljima Kriletić i Tomović", piše na web stranici Župe svetog Petra na temu jaslica u čijoj su izradi sudjelovali i pastoralni suradnik Joško Mikuš te časna sestra Marinela Žuro.

Foto: Bozo Radic/Cropix / "Polarne" jaslice 
Kopirati
Drag cursor here to close