Dolazak svetog Oca

Počeli radovi liturgijskog uređenja stadiona Koševo

Kultura / Vjera | 28. 05. 2015. u 15:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za dolazak pape Franje u Sarajevo, 6. lipnja 2015. svakim danom postaju sve veće i lagano idu prema svome kraju. Jedan od prevažnih poslova u cjelokupnoj pripremi je i liturgijsko uređenje Olimpijskog nogometnog stadiona Koševo u Sarajevu.

Za cjelokupni Odbor pripreme papina dolaska u Sarajevo, na čijem je čelu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, jedno od najvažnijih pitanja bilo je kako nogometni stadion učiniti liturgijskim prostorom za euharistijsko slavlje s papom Franjom.

Desetak dana prije povijesnog euharistijskog slavlja s papom Franjom na Olimpijskom nogometnom stadionu Koševo igrana je finalna nogometna utakmica bosanskohercegovačkom kupa.

Tragovi odigrane nogometne utakmice vidljivi su na tribinama, atletskoj stazi, ali i na samom terenu, pa se trebalo krenuti na vrijeme kako bi sve bilo završeno - središnji podij sa svim liturgijskim sadržajima koji će biti postavljeni, zatim osiguravanje svih pretpostavki za druge sadržaje koji će biti od pomoći svim hodočasnicima, svim medijima i medijskim djelatnicima, ali i svima drugima koji će toga dana nazočiti euharistijskom slavlju s papom Franjom, piše KTA.

Ne treba smetnuti s uma kako će liturgijsko uređenje, kojemu su prethodile brojne sjednice s raznim prijedlozima i dogovaranjima, biti radost za sve i zadovoljit će potrebe radosnog liturgijskog događanja, susreta Boga i čovjeka.

U četvrtak, 28. svibnja, na stadionu su obavljeni zadnji dogovori oko nekoliko prevažnih liturgijskih pitanja i stvaranja potrebnih materijalnih pretpostavki u svezi s pitanjem brzog pričešćivanja nazočnih vjernika. Isto tako tražilo se nabolje rješenje u traženju mjesta sjemeništarac, bogoslov, novake i to u blizini oltara i u blizini pape Franje.

Iako su vidljivi ostaci jučerašnje nogometne utakmice, nogometni stadion na Koševu u Sarajevu bit će lijepi i zadovoljavajući liturgijski prostor za euharistijsko slavlje s papom Franjom.

Kopirati
Drag cursor here to close