Radovi u tijeku

Pastoralni centar u Drvaru uskoro pod krovom

U tijeku su zahtjevne završne pripreme za postavljanje kose krovne konstrukcije, a limarskim radovima bi završila prva faza dogradnje i rekonstrukcije pastoralnog centra.
Kultura / Vjera | 05. 10. 2021. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u župi Drvar teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime zdanje staviti pod krov.

Nakon blagoslova kamena temeljca na patron župe sv. Josipa, početkom travnja je građevinsko poduzeće ''Komotin'' iz Jajca započelo radove na izgradnji ovog dugo očekivanog objekta. U tom vremenskom okviru do danas urađena je vrlo zahtjevna sanacija postojećih i dogradnja novih temelja na postojećem objektu, izlivena temeljna ploča, obavljena većina betonskih i armirano-betonskih radova, uključujući i dogradnju galerije (kora), te zidarski radovi.

U tijeku su zahtjevne završne pripreme za postavljanje kose krovne konstrukcije, a limarskim radovima bi završila prva faza dogradnje i rekonstrukcije pastoralnog centra koja je procijenjena na oko 204.000 KM. Građevinski radovi se izvode prema projektu dipl. ing. građ. Isaka Medića iz Sarajeva.

Zahvaljujući osiguranim financijskim sredstvima preko javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te pomoći drugih dobročinitelja, omogućen je početak radova na izgradnji pastoralnog centra. Svojim novčanim prilozima u izgradnju su se uključili i sami župljani Drvara, pa je hvale vrijednu donaciju građevinskog materijala u vrijednosti oko 20.000 KM darovao Blaženko Mandić, vlasnik poduzeća ''Poljani'', d.o.o.

Izgradnju pastoralnog centra prati i molitvena akcija župljana Drvara koji svaki dan poste za duhovneu i materijalnu obnovu župe i zajednički, na istu nakanu, mole krunicu pred križem postavljenim i blagoslovljenim u blizini gradilišta.

Župa Drvar poziva sve ljude dobre volje, na poseban način nekadašnje župljane Drvara, da molitvom i financijski pomognu nastavak izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim postorom, navedeno je u priopćenju za javnost.

Svoje priloge možete uplati na žiro-račune (KM i devizni) župe Drvar.

Župa sv. Josipa Drvar (račun u KM)
(za izgradnju pastoralnog centra)
Rač.br: 3381502281415165
UniCredit Bank d.d. Mostar


Devizni žiro račun župe Drvar:
Župa sv. Josipa Drvar
Omladinska 9, BiH-80260 Drvar
IBAN: BA393381504881418394
SWIFT: UNCRBA22
UniCredit Bank d.d. Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close