Argentinski predsjednik

Papi na pomirenje došao s kolačićima i keksima

Papa Franjo, bivši nadbiskup Buenos Airesa, razljutio je neke sunarodnjake time što nije posjetio domovinu otkako je postao papa 2013. godine
Kultura / Vjera | 12. 02. 2024. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski predsjednik Javier Milei posjetio je u ponedjeljak svojeg sunarodnjaka papu Franju i visoke vatikanske dužnosnike, donijevši kolačiće i razgovarajući o politici dok se nastoji pomiriti s Papom kojeg je dugo ismijavao.

Milei, desničarski libertarijanac, vrijeđao je Franju tijekom izborne kampanje prošle godine, nazivajući ga "imbecilom koji brani socijalnu pravdu". Ali otkad je postao predsjednik, promijenio je ton pokušavajući zadobiti potporu konzervativne katoličke baze u jeku sve većih izazova. Papa Franjo i Milei razgovarali su oko sat vremena, priopćio je Vatikan, ne navodeći detalje razgovora. Sastali su se dok se Argentina suočava s najtežom gospodarskom krizom zadnjih desetljeća, s inflacijom većom od 200 posto i novoizabranim predsjednikom u teškoćama nakon što je parlament odbio veliki paket reformi, prenosi Hina.

Milei je između ostalih tema razgovarao o "programu nove (argentinske) vlade u borbi protiv gospodarske krize" tijekom odvojenih razgovora s drugim vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom, stoji u priopćenju Vatikana.

Kopirati
Drag cursor here to close