mons. Cavallija

Papa primio vizitatora za župu Međugorje

Nakon smrti nadbiskupa Henryika Hosera, Papa je 27. studenoga 2021. imenovao nadbiskupa Aldu Cavallija novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje,
Kultura / Vjera | 16. 01. 2023. u 18:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa primio vizitatora za župu Međugorje 

Papa Franjo primio je u ponedjeljak apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Aldu Cavallija, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, ne navodeći detalje sastanka.

Kako prenosi KTA, nakon smrti nadbiskupa Henryika Hosera, Papa je 27. studenoga 2021. imenovao nadbiskupa Aldu Cavallija novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Za svećenika je zaređen 18. ožujka 1971. u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, u diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1979. godine.

Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je 2. srpnja 1996.naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu.

Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u Demokratskoj Republici Sveti Toma i Prinsipe. Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na razinu apostolske nuncijature, mons. Cavalli je u toj zemlji obnašao službu apostolskog nuncija. Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. apostolskim nuncijem na Malti te kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close