Vatikanski rizničar

Papa nakon oslobađanja Pella molio za one koji pate od "nepravednih kazni"

Vatikan nije odmah komentirao oslobađajuću presudu Pellu u Velikom tjednu, razdoblju uoči Uskrsa, najvažnijeg dana kršćanskog kalendara.
Kultura / Vjera | 07. 04. 2020. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo služio je u utorak jutarnju misu za one koji pate od "nepravednih kazni", samo nekoliko sati nakon oslobađajuće presude kardinalu Georgu Pellu za seksualno zlostavljanje dvojice dječaka.

Najviši australski sud oslobodio je bivšeg vatikanskog rizničara optužbi za seksualno zlostavljanje dvojice tinejdžera 1990-ih i pustio 78-godišnjaka na slobodu, čime je okončan najznačajniji slučaj navodnog seksualnog zlostavljanja u povijesti Rimokatoličke Crkve. Svako jutro za vrijeme služenja mise u svojoj rezidenciji, papa Franjo bira nakanu svog služenja, većinom ih uputi za siromašne, beskućnike ili bolesne.

"Danas bih se volio moliti za one koji pate od nepravednih kazni", rekao je papa Franjo. Nije spomenuo imenom kardinala Pella.

Vatikan nije odmah komentirao oslobađajuću presudu Pellu u Velikom tjednu, razdoblju uoči Uskrsa, najvažnijeg dana kršćanskog kalendara. Papa je imenovao Pella vatikanskim rizničarem 2014.. Rekao je da njegov slučaj neće komentirati prije kraja suđenja.

Službena reakcija Vatikana očekuje se kasnije u utorak, a nije poznato hoće li se Papa o tome izjasniti posebnom porukom. Na službenoj stranici Vatikana objavljeno je priopćenje u kojem se podsjeća da je Pell cijelo vrijeme imao pravo na presumpciju nevinosti i pravo na obranu sve dok se ne iscrpe sve pravne mogućnosti, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close