Križni put

Papa Franjo predvodio misu u Colosseumu: Nereagiranje na zločine je sudioništvo

Kultura / Vjera | 04. 04. 2015. u 09:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhovni poglavar rimokatoličke crkve Papa Franjo je u rimskom Colosseumu na Veliki petak predvodio procesiju Križni put. U krsćanstvu, Uskrs se slavi kao dan kada je uskrsnuo Isus, nakon što je razapet na križu u Golgoti (Jerusalem). Povodom toga je papa Franjo obavio ritual poznat pod nazivom Križni put.

Križni put opisuje put Isusa Krista, kojeg su rimski vojnici uhitili nakon što je izdan i koji je na leđima nosio krst na putu dugom 14 postaja. Ovogodišnjoj ceremoniji su se pridružili vjernici, ali i drugi vjerski službenici Crkve iz Iraka, Sirije, Kine i Nigerije.

Nakon mise, papa je održao i kratki govor u kome je ukazao na ono što kršćansko stanovništvo proživljava u Keniji, Iraku i Libiji, a podsjeća na ono što je Isus proživio, te dodao da nereagiranje na ove zločine predstavlja neku vrstu sudioništva u nasilju, prenosi Anadolija.

Na ovo je masa okupljenih vjernika odgovorila velikim aplauzom i uzvikivanjem "živio papa!" Pretpostavlja se da je misi u jednom od povijesnih simbola Rima prisustvovalo 14 tisuća vjernika iz zemalja čitavog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close