Blagdan Bogojavljenja

Papa Franjo: Pomolimo se za mir

Poručio je "da Boga ne nalazimo ostajući nepomičnima u nekoj lijepoj crkvenoj ideologiji, nego tražeći znakove njegove prisutnosti u svakodnevnoj stvarnosti, posebno među najsiromašnijima".
Kultura / Vjera | 06. 01. 2024. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji blagdan Bogojavljenja papa Franjo u bazilici svetoga Petra slavio je misu ispred šest tisuća vjernika. Poručio je "da Boga ne nalazimo ostajući nepomičnima u nekoj lijepoj crkvenoj ideologiji, nego tražeći znakove njegove prisutnosti u svakodnevnoj stvarnosti, posebno među najsiromašnijima".

 S vjernicima i hodočasnicima okupljenima na Trgu svetog Petra molio je s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači...

''Pomolimo se za mir. Za mir na Bliskom istoku, u Palestini, Izraelu, Ukrajini, u cijelom svijetu... Toliko je žrtava ratova, toliko mrtvih, razaranja. Molimo za mir. Izražavam svoju bliskost s iranskim narodom, posebno s obiteljima brojnih žrtava terorističkog napada koji se dogodio u Kermanu, s ozlijeđenima i svima onima na koje je ta velika žalost utjecala'', poručio je papa Franjo.

Kopirati
Drag cursor here to close