Ključna točka

Papa Franjo putuje u središte istočnomediteranske izbjegličke krize

Papa će u drugom dijelu putovanja otići na grčki otok Lezbos, jednu od glavnih točaka istočnomediteranske izbjegličke krize.
Kultura / Vjera | 02. 12. 2021. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo započeo je petodnevni posjet Cipru i grčkom otoku Lezbosu, sletjevši u četvrtak u jugoistočni ciparski grad Larnaku nakon trosatnog putovanja, prenosi Hina. 

Dočekalo ga je lokalno svećenstvo, političari i skupina djece s ručno ispisanim natpisima poput "Papa Franjo – simbol mira".

Delegacija iz Vatikana potom je otputovala u Nikoziju, prijestolnicu te većinski pravoslavne države.

Poglavar Katoličke crkve ovim putovanjem želi skrenuti pozornost na izbjegličku krizu na istoku Mediterana. Razgovarat će i o podjeli otoka na turski i grčki dio koja traje od turske invazije 1974. godine.

Franjo će se u petak navečer u Nikoziji susresti s izbjeglicama, a dio njih bi s njim trebao otputovati u Rim.

Papa će u drugom dijelu putovanja otići na grčki otok Lezbos, jednu od glavnih točaka istočnomediteranske izbjegličke krize.

Franjo je već bio na tom otoku 2016. godine, posjetivši tada izbjeglički kamp Moria koji je izgorio u rujnu prošle godine. Papa je i nakon tog posjeta poveo nekoliko migranata sa sobom u Rim.

Sveti Otac u Cipar i Grčku putuje nekoliko tjedana prije svojeg 85. rođendana i nekoliko mjeseci nakon operacije debelog crijeva u srpnju.

Kopirati
Drag cursor here to close