Poruka iz Kolumbije

Papa Franjo: Čovječanstvo ide "na dolje" ako zanemari klimatske promjene

Kultura / Vjera | 11. 09. 2017. u 13:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo izjavio je danas da bi posljednja serija uragana trebala natjerati ljude da ''razumiju kako će čovječanstvo propasti, ako se ne bude obaziralo na klimatske promjene“, prenosi Reuters. On je rekao da će historija suditi onima koji nenegiraju naučne činjenice.

''Ako se ne osvrnemo na to, otići ćemo na dolje'', rekao je papa Franjo novinarima u zrakoplovu nakon njegove posjete Kolumbiji.

Papa Franjo je snažno podržao Pariški ugovor o klimi iz kojeg su se SAD povukle ove godine.

On je govorio u vrijeme kada je Floridu pogodio jedan od najsnažnijih uragana u povijesti, koji je donio velike poplave, nezapamćene evakuacije, a očekuju se i štete koje će se mjeriti milijardama dolara. Papa je upitan o liderima koji ne žele surađivati s drugima u borbi protiv klimatskih promjena.

''Vidite efekte klimatskih promjena, i naučnici su jasno rekli kojim putem trebamo ući. Svi imamo odogovornost i moramo je preuzeti ozbiljno. Ne možemo se šaliti s time. Ako neko sumnja u njih, neka pita znanstvenike. Ovo nisu mišljenja iznesena usput. I onda svako pravi svoju odluku, a povijest će tome suditi'', rekao je Papa.

Kopirati
Drag cursor here to close