Ahmed Husein

Palestinski muftija posjetio Mostar, puna podrška suživotu

Kultura / Vjera | 10. 12. 2014. u 13:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muftija Palestine i imam Mesdžidu-l-Aksasa iz Kudsa šejh Muhamed Ahmed Husein danas je posjetio Mostar, gdje se susreo s mostarskim muftijom Salem ef. Dedovićem.

U jednosatnom razgovoru razmijenili su mišljenja i iskustva o djelovanju dviju islamskih zajednica. Zaključili su da su suradnja i puno uvažavanje svih drugih konfesionalnih zajednica glavni oslonac za sretniju i bolju budućnost.

''Imali smo priliku informirati se o događanjima u Palestini i s našim visokim gostom razmijeniti mišljenja i iskustva jer Bosna i Hercegovina i Palestina imaju mnogo dodirnih točaka'' kazao je muftija mostarski.

Palestinski muftija Ahmed Husein naglasio je da je suradnja sa Islamskom zajednicom u BiH za njih vrlo važna jer, kako je istaknuo, primijetio je da se radi o vrlo organiziranoj zajednici.

''Siguran sam zato što dolazim iz Jeruzalema, iz Kudsa, multietničkog i multikulturnog grada, da je put uspjeha ono što na poljima otvorenosti i suradnje sa drugima radi mostarski muftija Dedović. I mi u Jeruzalemu imamo crkvu pored druge crkve, pored džamije ili sinanoge i pored svih drugih problema imamo jedan normalan život i suživot koji i vama želimo ovdje. Želim vam uspjeh svim narodima u BiH i da doprinesu, ne samo suživotu već i da budu primjer u izgradnji svjetske civilizacije'' poručio je palestinski muftija.

Kopirati
Drag cursor here to close