vjerski objekti

Obnovom crkvi do uspješnijeg povratka

Kultura / Vjera | 11. 11. 2015. u 17:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS pomoći će obnovu katoličih vjerskih objekata u općini Kotor-Varoš.

Ugovor o partnerstvu i suradnji u procesu realizacije projekata održivog povratka potpisali su danas u Banja Luci savjetnik resorog ministra Pero Josipović, fra Marko Bandalo u ime rimokatoličkog župnog ureda svetog Franje Asiškog u Vrbanjcima, te fra Anto Šimunović koji je predstavljao crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor-Varoši.

Josipović je rekao da je obnova vjerskih objekata važan ''dio održivosti, jer svako ulaganje u crkve ima veoma značajnu ulogu u povratku ljudi na njihova ognjišta''.

''Crkva ljudima pruža sigurnost i okuplja povratnike, što u konačnici rezultira mnogo većim povratkom u mjestima u kojima su obnovljeni vjerski objekti'', rekao je Josipović, priopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

Fra Marko Bandalo je zahvalio na dodijeljenim sredstvima, te Josipovića upoznao o radovima koji će biti realizovani zahvaljujući pomoći Ministarstva, dok je fra Anto Šimunović govorio o povratku na prostor njegove župe, kao i o značaju obnove crkve za povratnike u Kotor-Varoš.

Zaključeno je i da Ministarstvo treba da nastavi da pruža podršku ovakvim projektima koji značajno doprinose povratku.

Kopirati
Drag cursor here to close