Župa Drvar

Obilježen Dan bolesnika u župi Drvar

Kultura / Vjera | 15. 02. 2016. u 07:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župi Drvar obilježen je 13. veljače 2016. Svjetski dan bolesnika koji je u Katoličkoj Crkvi utemeljio papa Ivan Pavao II. 1992. godine sa željom da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnih, starih i nemoćnih osoba, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Tim je povodom u kripti drvarske župne crkve priređen prigodan duhovni program za 20-ak starih, bolesnih i nemoćnih osoba župe Drvar. Najprije je obavljena pobožnost bolesničkog križnog puta, a potom su drvarski svećenici don Davor Klečina i don Predrag Ivandić slavili svetu misu za sve bolesnike i starce, njihove skrbnike i zdravstvene djelatnike. U homiliji je protumačena prigodna poruka pape Franje u povodu XXIV. Svjetskog dana bolesnika, a potom je svima koji su to tražili podijeljen sakrament bolesničkog pomazanja.

Nakon svete mise djeca i mladi župe Drvar priredili su starcima i bolesnicima komičan, ali poučan igrokaz koji govori o odnosu mlađih prema starijima i bolesnima. Druženje je nastavljeno okrjepom uz kolače i topli čaj.

U današnjem vremenu i društvu u kojem su stare i nemoćne osobe marginalizirane, Crkva želi i na ovaj način poručiti da ljudski život ima jednaku vrijednost i dostojanstvo, od začeća do smrti, te da je obveza svih nas skrbiti se s puno ljubavi za takve osobe, poručili su iz župe Drvar.

Kopirati
Drag cursor here to close