Paljenje svijeća

Obilaskom groblja katolici u HBŽ-u obilježili blagdan Svih svetih

Na gradskom groblju "Karaula" u Tomislavgradu održana je kratka molitva za sve pokojne župljane koju je predvodio duvanjski gvardijan fra Božo Milić u koncelebraciju nekoliko svećenika duvanjskog dekanata.
Kultura / Vjera | 01. 11. 2023. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdan Svih svetih obilježen je u srijedu i na području tomislavgradske te drugih općina Hercegbosanske županije (HBŽ) obilaskom grobova i paljenjem svijeća.

Povodom te svetkovina, na gradskom groblju "Karaula" u Tomislavgradu održana je kratka molitva za sve pokojne župljane koju je predvodio duvanjski gvardijan fra Božo Milić u koncelebraciju nekoliko svećenika duvanjskog dekanata.

Istovremeno i na gradskom groblju "Gorica" u Livnu također je služena sveta misa za sve umrle iz njihove župe.

Na spomen-obilježju u Tomislavgradu, Livnu i Kupresu tijekom ovih dana su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Uz predstavnike općina, vijence su položili i predstavnici županijskih institucija vlasti, Oružanih snaga BiH, te braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata.

Također, pred križem i spomenikom za poginule i nestale u Prvom i Drugom svjetskom ratu, kao i u Domovinskom ratu, u nekoliko duvanjskih župa odana je počast svim preminulim paljenjem svijeća i molitvom za pokoj njihovih duša.

Kopirati
Drag cursor here to close