Kraljica mira

Nastavljena hodočašća u Hrasno

Kultura / Vjera | 24. 03. 2014. u 17:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavilo se pokorničko hodočašće župa Trebinjsko - Mrkanske biskupije u Svetište Kraljice mira u Hrasno. Nakane korizmenih hodočašća su: da Bog, po zagovoru BDM – Kraljice mira, udijeli duševno i tjelesno zdravlje našim obiteljima i za duhovna zvanja u našoj Crkvi.

Ove nedjelje su u Svetište hodočastile župe: Stolac, Rotimlja i Stjepan Krst. Unatoč ne baš lijepom vremenu, okupio se dobar broj hodočasnika. Nekoliko stotina vjernika došlo je sudjelovati u ovij pobožnosti.

Uvodna molitva je izmoljena pred spomenikom poginulih i nestalih, a završna pred kipom Kraljice mira na Gradini. Već prema programu, u 15:00 sati bila je pobožnost Križnog puta uz Gradinu koju su naizmjenično predvodili don Rajko Marković, župnik župe Stolac, i don Damjan Raguž, župnik župe Rotimlja. Nakon pobožnosti Križnog puta bila je mogućnost pristupanja sakramentu Pomirenja kroz pojedinačnu Ispovijed.

U 16:30 slavljena je sveta Misa u župnoj crkvi koju je predvodio i propovijedao don Milenko Krešić, župnik u Trebinju i trebinjski dekan, a u koncelebraciji su bili don Rajko, don Damjan i don Antun Pavlović, župnik župe Hrasno i upravitelj Svetišta. Pučko pjevanje su predvodili mladi iz župe Stolac uz sudjelovanje svih prisutnih.

''Prelijepo je bilo osjetiti ovo zajedništvo u pobožnosti, sakramentima i napose u euharistijskom slavlju. Nadamo se da ce se ovako nastaviti i u slijedeću nedjelju kad na hodočašće, organizirano, dolaze župe Aladinići, Prenj i Trebinje. Upućujemo poziv i svima drugima da se pridruže i priključe ovoj pobožnosti u ovom svetom i milosnom korizmenom vremenu'', priopćeno je iz župe Hrasno.

Kopirati
Drag cursor here to close