Redemptoris Mater

Nadbiskup Vukšić zaredio za đakone dvojicu kandidata sjemeništa 'Redemptoris Mater'

Neokatekumenski put je u službi biskupa i župnika kao itinerarij za ponovno otkrivanje krštenja i trajna formacija u vjeri, a predlaže se vjernicima koji žele oživjeti u svom životu bogatstvo kršćanske inicijacije.
Kultura / Vjera | 28. 10. 2021. u 15:50 KTA

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom svečanog Euharistijskog slavlja, na blagdan svetih apostola Šimuna i Jude Tadeja 28. listopada 2021. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić zaredio je za đakone Vrhbosanske nadbiskupije kandidate Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Redemptoris Mater iz sarajevskog predgrađa Vogošće Paula H. Dos Santosa rodom iz Brazila i Dinu Mustafia rodom iz Zadra.

Ovim Misnim slavljem je i sjemenište Redemptoris Mater obilježilo desetu obljetnicu postojanja.

Foto: KTA / Ređenje za đakone dvojicu kandidata sjemeništa Redemptoris Mater

U koncelebraciju su bila 32 svećenika od kojih su mnogi svoj odgojni put prošli u biskupijskim  sjemeništima Redemptoris Mater u Puli, Vogošći ili nekom drugom od 125 takvih sjemeništa u svijetu.

Među vjernicima su bili i roditelji i najbliža rodbina dvojice ređenika te brojni članovi Neokatekumenskog puta. Asistirali su bogoslovi iz Vogošće, a liturgijsko pjevanje animiralo je nekoliko kantora s članovima Neokatekumenskog puta.

Na kraju Svete mise nadbiskup Vukšić je čestitao posebno roditeljima dvojice ređenika i njihovim najbližima te novozaređenim đakonima dao potvrde o ređenju i dekrete za pastoralnu službu. Ocu i majci đakona Paula, koji su došli iz Brazila, uputio je čestitku na portugalskom jeziku koji se govori u toj zemlji, a svi prisutni su se pljeskom pridružili ovoj čestitci.

O Neokatekumenskom Putu može se više pročitati na njihovoj mrežnoj stranici: neokatekumenskiput.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close