Zagreb

Na polnoćki predsjednica Kitarović, premijer Orešković, gradonačelnik Bandić ...

Kultura / Vjera | 25. 12. 2015. u 05:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalnu misu polnoćku u prepunoj Zagrebačkoj katedrali i ove godine predvodio je zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić koji je sa oltara poslao božićne poruke mira.

Kardinal Bozanić na samom početku polnoćke pozdravio je posebno nazočnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, mandatara za novu hrvatsku Vladu Tihomira Oreškovića, tehničkog predsjednika Sabora Josipa Leku, gradonačelnika Milana Bandića i ostale visoke uzvanike.

Bozanić se u svojoj božićnoj čestitci naciji posebno osvrnuo na siromaštvo u zemlji, lošu demografsku sliku te velik broj odseljavanja u inozemstvo. Osvrnuo se također na izbjegličku krizu u Europi.

"U hrvatskom društvu i ovoga Božića još uvijek tražimo rješenja pitanja siromaštva brojnih naših sugrađana, slušamo žalosne izvještaje o napuštanju domovine, s nevjericom pratimo negativne demografske pokazatelje, a, blago rečeno, zbunjeni gledamo kada se javno obezvrjeđuju naše svetinje", rekao je Bozanić.

"Božić nas sve upućuje na odgovornost, posebno na odgovornost za djecu i mlade, za naše obitelji, starije, nemoćne i bolesne, za cijelu našu domovinu Hrvatsku. Kršćanin se ne smije ponašati kao da ga se zbivanja u svijetu ne tiču", poručio je Bozanić na polnoćki.

Kardinal Bozanić sutra će, na sam dan Božića, u 10 sati ujutro predvoditi božićnu misu u Zagrebačkoj katedrali.

Kopirati
Drag cursor here to close