Katedrala Marije Majke Crkve

VIDEO | Mostar: Vjernici molitvom i procesijom odali počast ubijenim djevojčicama

Mostar danas obilježava 28. obljetnicu ubojstva za koje nitko nije odgovarao.
Kultura / Vjera | 11. 11. 2022. u 19:25 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već 28 godina na dan 11. studenoga, katedralna župna zajednica u Mostaru, prisjeća se nevino stradalih vjeroučenica osmog razreda, Danijele Vidović i Antonije Sesar.  

One su toga dana (11. studenoga 1994. godine) izlazeći s vjeronauka tragično nastradale od ispaljene granate pred sami ulaz u pastoralni centar.

Njih dvije su poginule a osam djevojčica je ranjeno. Ova bi tragedija bila još veća da je granata pala samo metar u drugu strana, gdje je čekao ulaz na vjeronauk veći broj dječaka.

Večerašnju (petak 11, studenoga 2022. godine) svetu Misu je predvodio don Josip Galić, katedralni župnik uz koncelebraciju don Branimira Bevande, župnog vikara i don Davora Berezovskoga, župnika župe Ploče-Tepčići.

Pod Misom je pjevalo 113-ero djece, pod ravnanjem mo. don Dragana Filipovića.

Don Josip je u propovijedi istakno da je ovo ne samo dan sjećanja na Danijelu i Antoniju, nego i dan molitve za mir u našoj domovini i u svijetu. Za mir koji ne dolazi diplomatskim putem, nego za mir koji dolazi od Boga.

Foto: Bljesak.info / Vjernici molitvom i molitvenom procesijom odali počast ubijenim djevojčicama

Na kraju propovijedi župnik je upozorio: ''Bogu hvala našim gradom se već dugo više ne čuju topovske granate ali ostale su granate: grijeha, korupcije, podjela, nacionalne netrpeljivosti, nemorala. Na našu se djecu i ispaljuju granate: droge, kocke, obiteljskog nasilja. Ovom svijetu ništa nije potrebno kao Bog s Njegovim pravilima, očito je, da se ovaj naš svijet istrošio sa svojim pravilima, konferencijama i praznim ponudama''.

Nakon svete Mise mnoštvo prisutnog naroda uputilo se u procesiji do mjesta stradanja i spomen ploče naših mučenica.

Foto: Bljesak.info / Vjernici molitvom i molitvenom procesijom odali počast ubijenim djevojčicama
Kopirati
Drag cursor here to close