Udruga Otac

Mostar - Koncert zahvale u župi sv. Mateja

Danas je patron župe i obljetnica posvete crkve sv. Mateja u Mostaru, a koncert zahvale se održava nakon veličanstvenog koncerta duhovne glazbe na stadionu HŠK Zrinjski koji se dogodio 10. lipnja.
Kultura / Vjera | 21. 09. 2023. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga 'Otac' danas organizira koncert zahvale u župi sv. Mateja na kojem će nastupiti Stijepo Gleđ Markos. Danas je patron župe i obljetnica posvete crkve sv. Mateja u Mostaru, a koncert zahvale se održava nakon veličanstvenog koncerta duhovne glazbe na stadionu HŠK Zrinjski koji se dogodio 10. lipnja.

''Mi smo krenuli iz župe sv. Mateja u projekt humanitarnog koncerta 'Vjerujem 2023.' i ovim danas želimo zahvaliti Crkvi, našem župniku don Tomislavu Ljubanu, svim vjernicima na jednoj velikoj potpori koju su dali našem projektu. Preko ovoga projekta osigurana su sredstva za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju i na ovaj način želimo svim reći jedno veliko hvala'', poručili su ih udruge 'Otac'.

Napominju kako je planirana kupovina automobila za patronažnu službu Centra 'Marija - naša Nada' ispunjena, a Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju pri Caritasu u Mostaru bi uskoro trebao početi sa radom.

''Ugovor o korištenju prostorija za taj centar koje nam je Caritas ustupio je potpisan i ovim putem Caritasu zahvaljujemo na velikoj potpori. Određene birokratske barijere su djelomično usporile ovaj proces jer smo morali mijenjati naš Statut kako bi mogli djecu primiti na terapije sukladno zakonskim odredbama, ali upravo ovih dana naši odvjetnici rješavaju i te probleme, te očekujemo da će uskoro u funkciji biti i spomenuti Centar. Sredstva su osigurana, fizioterapeuti spremni i radujemo se danu kada ćemo krenuti sa radom'', poručili su iz udruge 'Otac.

Nakon velikog broja upita o tome hoće i i iduće godine biti održan veliki humanitarni koncert iz udruge 'Otac' su poručili kako to nikada nije bilo upitno, te kako je već izvođači već dogovoreni, samo je ostalo pitanje datuma koncerta.

''I to ćemo uskoro objaviti'', zaključili su u udruzi 'Otac'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close