Patrijarh srpski Porfirije

Mnoštvo vjernika u Sarajevu dočekalo patrijarha srpskog

Patrijarh srpski u nedjelju će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu
Kultura / Vjera | 16. 10. 2021. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Sabornu crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu gdje ga je dočekalo mnoštvo vjernika pravoslavne vjeroispovijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Patrijarha srpskog osim vjernika dočekao je mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, a predviđeno je da u ovoj crkvi bude služeno vaskršnje večernje.

Patrijarh srpski Porfirije došao je u službenu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50-godišnjice sveštenomonaškog i 30-godišnjice arhijerejskog služenja mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

U nedjelju patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva služit će Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by N1 Bosna i Hercegovina (@n1bih)

Istog dana u poslijepodnevnim satima patrijarh srpski posjetit će Gradsku upravu Grada Istočno Sarajevo, a potom prošetati Trgom Srbija u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close