Ljubuški

Mladu misu proslavio don Josip Radoš

Svoju mladu misu u Kongori je proslavio don Josip Radoš, mladomisnik Mostarsko-duvanjske biskupije.
Kultura / Vjera | 13. 08. 2018. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Ljubuški / Mlada misa

U subotu, 11.kolovoza, pod mladomisničkim geslom „Znam komu sam povjerovao“ svoju mladu misu u Kongori je proslavio don Josip Radoš, mladomisnik Mostarsko-duvanjske biskupije, na kojoj je uz brojni vjernički puk nazočio i veliki broj svećenika.

Prije početka svete mise svoj majčinski blagoslov mladomisniku dala je majka Iva.

Mladomisnika i cijeli vjernički puk na početku je pozdravio fra Stjepan Martinović, župnik župe Presvetog srca Isusova u Kongori, a na svetoj misi propovijedao je župnik župe Presvetoga Srca Isusova iz Studenaca don Ivan Štironja. koji je pozvao okupljene vjernike da se mole za don Josipa ,ali i za nove svećenike koji su prijeko potrebni ovome narodu, javlja Radio Ljubuški.

Don Josip je proteklih nešto manje od godinu dana bio na „praktikumu“ upravo u Studencima, pa je po njegovoj želji propovijedao studenčki župnik. Put Kongore „potegao“ je i lijep broj župljana studenačke župe gdje će don Josip nastaviti svoj pastoralni rad.

Na kraju svete mise don Josip se zahvalio pok. ocu Ivanu, majci Ivi, sestrama, ali i svima znanim i neznanim za sve dobro u životu i svećeničkoj formaciji.

Potom je uslijedio ručak za oko tisuću uzvanika, pripremljen pod šatorom kod Josipove rodne kuće, uz lijep i vjernicima primjeren glazbeni program, a dobro raspoloženje „držali“ su i gosti iz Studenaca.

Kopirati
Drag cursor here to close