U godinu dana

Merhamet s obrazovnim ustanovama u HNŽ-u prikupio 150.000 KM pomoći

"Samo u 2023. godini u suradnji s obrazovnim ustanovama Merhamet je na području Hercegovine prikupio pomoć u iznosu preko 155.000 KM", naveo je Hasić.
Kultura / Vjera | 14. 12. 2023. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak rukovodstva Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar s predstavnicima 35 obrazovnih ustanova iz Hercegovačko-neretvanske županije održan je u četvrtak u Mostaru.

Na sastanku je prezentiran rad Merhameta na području Hercegovine u posljednje tri godine te prikazan dokumentarni film "110 godina Merhameta".

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja suradnje Merhameta i obrazovnih ustanova, pozitivno je ocjenjena dosadašnja suradnja te iskazana spremnost za nastavak suradnje na obostrano zadovoljstvo.

Prisutnima su se obratili predsjednik "Merhameta" MDD Kenan Vrbanjac i direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić koji su izrazili zahvalnost obrazovnim ustanovama za dosadašnju suradnju i podršku.

Također, prisutnima su se obratili član Upravnog odbora "Merhameta" Safet Oručević i muftija u mirovini Seid ef. Smajkić.

"Samo u 2023. godini u suradnji s obrazovnim ustanovama Merhamet je na području Hercegovine prikupio pomoć u iznosu preko 155.000 KM za ugrožena područja Turske, Sirije, Maroka i Palestine", istaknuo je Hasić.

Svim sudionicima sastanka uručene su monografije Merhameta za potrebe školskih knjižnica.

Sastanku su prisustvovali ravnatelji osnovnih i srednjih škola, ravnatelj Narodne biblioteke Mostar Omer Mičijević, generalni tajnik Univerziteta "Džemal Bijedić" Adela Hebibović, generalni tajnik Merhameta Sidik Aždahić, član Upravnog odbora Safet Oručević, članovi Skupštine Merhameta: Salko Sokolović, Jasmin Pandur, Sabina Palić i Seada Kuštrić.

Kopirati
Drag cursor here to close