Trideset svetišta

Međugorje zajedno s Papom Franjom moli za kraj pandemije

Krunica će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena.
Kultura / Vjera | 28. 04. 2021. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trideset svetišta i mjesta molitve iz cijeloga svijeta, među kojima je i Međugorje, svakoga će dana u svibnju imati molitvu krunice za kraj pandemije, u okviru molitvenoga maratona čija tema glasi: 'Crkva se svesrdno moljaše Bogu’'(Dj 12,5). Inicijativa, koju je po želji pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, na poseban će način uključiti svetišta u cijelom svijetu, kako bi bila promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama.

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a krunica će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. Molitva krunice bit će u 18, a potom u 19 sati euharistijsko slavlje.

Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo, pozivajući ih da tijekom svibnja ''ponovno otkriju ljepotu molitve krunice'' u vlastitom domu, piše Radio Međugorje.

''Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom'' (usp Dj 1, 14), bila je tema molitve krunice koju je prošle godine, 30 svibnja uoči blagdana Duhova, papa Franjo predvodio iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima. Tada je videovezom bio povezan s brojnim marijanskim svetištima i mjestima molitve sa svih kontinenata, a u tu se molitvu videovezom iz crkve sv. Jakova uključilo i Međugorje.

Vjernici su pozvani sudjelovati u svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije, tijekom svibnja, mjeseca koji je tradicionalno posvećen Djevici Mariji.

Uz Međugorje, gdje se krunica moli 15. svibnja, popis drugih mjesta uključenih u ovu inicijativu pape Franje, a u organizaciji Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, pogledajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close